Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Badkamertegels; de meest gestelde vragen

Badkamertegels

Tegels voor de badkamer zijn er in alle soorten, maten, kleuren en structuren. De juiste kiezen lijkt op het eerste zicht een hele klus. Neem daarbij in acht dat een badkamer een duurzaam iets is; je moet er jarenlang mee doen. In deze blog enkele tips om de juiste tegel te kiezen, en hoe het mooi en schoon te houden.

Tegels uitkiezen

Online een idee krijgen van de nieuwste trends en wat er in de handel te verkrijgen is gaat tot op zekere hoogte. Het is fijn zo in je eigen omgeving op de tablet rondneuzen, over het algemeen zie je afbeeldingen van complete badkamers en niet alleen van de tegels, maar tegels moet je voelen. Naar een showroom gaan en daar de juiste tegel selecteren, is niet te vermijden. Vaak zijn er handigheidjes om het in een patroon te leggen zodat je een goed idee hebt hoe het eruit komt te zien. En dit soort dingen zijn online erg lastig.

Soorten tegels

Naast de veel verschillende maten en kleuren die er op het gebied van badkamertegels te verkrijgen zijn, is er een verschil tussen wandtegels en vloertegels voor in de badkamer. Het is fijn als wandtegels glad zijn, dan loopt het water er goed vanaf en blijven er weinig huidschilfers en zeepresten kleven, wat al bij voorbaat veel scheelt met schoonmaken en vooral het schoon houden. Daarentegen kunnen vloertegels beter stroef zijn. Om uitglijden op een natte badkamervloer te voorkomen zijn er antislip vloertegels in de handel. En dat werkt zeer goed.

Schoonmaken

Een badkamer is heel goed schoon te maken en schoon te houden. Maar het gemak dient hierin de mens; gelijk bij renovatie van de badkamer kiezen voor de gladde keramische tegel is een goed begin. En om zulke tegels echt goed schoon te krijgen zijn er prima sanitair reinigers. De tegels zijn daadwerkelijk als nieuw te krijgen. Schoonmaken met een ander sopje kan wel incidenteel, maar bedenk dat je de kalkaanslag dan niet wegneemt, en eigenlijk is dat zo belangrijk om de tegels glad te houden. Structureel schoonmaken met een sanitair reiniger is daarom de oplossing. Toch kan het door de jaren gebeuren dat het niet helemaal schoon te krijgen is. Dan gaat het vooral om schimmels in de voegen tussen de tegels. Die schimmels in de voegen zijn wel te voorkomen door een badkamer na gebruik te drogen; dit letterlijk met een handdoek, maar ook door te stoken. Ideaal is vloerverwarming in de badkamer realiseren, dan droogt een badkamer snel en efficiënt. En natuurlijk, een badkamer moet goed ventileren om schimmels te voorkomen. Door de combinatie ventileren en warm stoken zijn schimmels in de voegen jarenlang uit te stellen. En mocht zich dan toch door de jaren schimmels vormen; bleek doet wonderen. Er zijn andere middelen in de handel, maar die doden meer de schimmel. Daarmee is er al veel gewonnen. Maar om echt schimmels te doden en weg te nemen werkt bleek goed. En zo blijft je badkamer schoon fris en als nieuw.

Wil je graag tegels voor in de badkamer uitkiezen? Bezoek dan deze website. Hier vind je een uitgebreid aanbod tegels en niet alleen voor in de badkamer maar voor je gehele woning.

https://www.detegelboutique.nl/