Wandtegels worden veel gebruikt in badkamers. Ze zijn namelijk onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vocht. Bovendien geven mooi muurtegels de ruimte een extra cachet. 

Wie een tegelwinkel binnenstapt om wandtegels uit te kiezen, zal geconfronteerd worden met tientallen soorten, afmetingen en kleuren. Als koper is dan niet makkelijk. Want de overdaad aan mogelijkheden maakt het moeilijker om een keuze te maken. Daarom hebben we enkele tips verzameld.

1- Wandtegels voor een kleine badkamer

Voor een kleine badkamer of een klein toilet raden we muurtegels met een lichte kleur aan. Zoals wit of licht grijs. Donkere kleuren nemen licht weg, waardoor de ruimte veel kleiner lijkt. 

Probeer ook om tegels met een glanzende afwerking te kopen. Die weerkaasten het licht. En zoals je weet; een lichte badkamer oogt veel groter.

2- Muurtegels als blikvanger

Tegels zijn ideaal om een accentmuur in de badkamer te maken. Bijvoorbeeld achter de douche of het bad. Kies dan voor modellen met een opvallende kleur (azuurblauw, olijfgroen, …) of een trendy vorm (schubben, mozaiek, visgraat, …). Let wel op dat je deze wandtegels beperkt tot slechts één muur in de badkamer, anders verliezen ze hun effect.

3- Speel met lijnen

Met wandtegels kan je allerlei optische trucjes uithalen. Plaats bijvoorbeeld langwerpige tegels om de breedte te accentueren. Of lange, smalle muurtegels verticaal wanneer je een vrij lage badkamer hebt. Je kan ook spelen met kleuren om wat extra diepte te creëren. 

4- Vraag naar het voegsel

Het voegsel heeft een groot effect op de uitstraling van de wandtegels in de badkamer. Vraag dus advies aan de verkoper omtrent de kleur van voegsel dat je best gebruikt.