Badkamer Web
Image default
Groothandel

Isolatieglas bestellen

Wat is isolatieglas? De kenmerken en voordelen!

Goed isolerend glas

U heeft vast wel eens van isolatieglas gehoord. Isolatieglas is een verzamelterm voor alle soorten glas die bestaan uit twee of meer glasplaten en dus een extra goed isolerend vermogen bieden. Bekende voorbeelden van specifieke soorten isolatieglas zijn dubbel glas, HR++ glas en HR+++ glas. Kiezen voor glas dat – anders dan het traditionele enkele glas – goed isoleert, levert woningeigenaren een aantal interessante voordelen op. Wat zijn deze voordelen en welke mogelijkheden om geld te besparen biedt isolerend glas zoal?

Waarom kiezen voor isolerend glas?
Het belangrijkste pluspunt van isolatieglas zit al in de naam: dit glas isoleert bovengemiddeld goed, waardoor het in uw woning aangenamer wordt. Het is gedaan met die vervelende tochtstroom in huis, de woning wordt warmer en – dat is erg aangenaam – ook de gasrekening gaat flink omlaag als je isolerende glazen in uw woning laat plaatsen. Ten tweede is dubbel glas of HR++(+) glas natuurlijk goed voor het milieu. U draagt hiermee uw steentje bij aan de mondiale terugdringing van de CO2-uitstoot. Een derde voordeel van isolatie glasplaten zit hem erin dat dit glas extra sterk is. Dubbel glas of triple glas bestaat uit 2 respectievelijk 3 lagen, waardoor het glas een stuk harder en sterker is en minder snel breekt. Wat ook interessant is aan dubbel glas is de akoestische isolatie die deze glassoort heeft: ook geluiden worden gedempt. En ten slotte maakt dubbel glas het inbrekers lastiger om bij u in te breken. 

Mogelijkheden om geld te besparen
Met isolatieglas kun je aanzienlijk besparen op de energie-uitgaven. Hoe zit dit precies? Hieronder vindt u de kosten per m2 voor specifieke soorten glas en de jaarlijkse besparing aan energiekosten waar u vanuit kunt gaan 

  • Standaard dubbel glas – kosten € 115 per m2 – besparing € 140 per jaar.
  • HR glas – kosten € 120 per m2 – besparing € 180 per jaar.
  • HR+ glas – kosten € 125 per m2 – besparing € 220 per jaar.
  • HR++ glas – kosten € 130 per m2 – besparing € 260 per jaar.
  • HR+++ glas – kosten € 170 per m2 – besparing € 280 per jaar.

Bekijk ons aanbod isolerende glas en bestel gemakkelijk online
Ga nu naar www.glaskoning.nl en bekijk alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van isolerend glas. Bestellen in de juiste maten kan eenvoudig online. Alvast veel plezier van uw glas!
Lees meer over duurzaam wonen en energie.