Badkamer Web

Alle nieuwtjes over badkamers

Solid surface, is de afgelopen jaren een steeds vaker gebruikt materiaal in woningen in Nederland. Het materiaal wordt tegenwoordig vooral veel gebruikt in keukens en badkamers en in deze twee ruimtes zijn er verschillende mogelijkheden voor de toepassing ervan. Solid surface is een composiet wat erg glad is van structuur en daardoor ook aangenaam aanvoelt. Doordat het is samengesteld met mineralen en harsen heeft het een hoge bestendigheid en is het daarnaast duurzaam, stootbestendig, hygiënisch en milieuvriendelijk. Solid surface biedt dus meerdere voordelen en hieronder worden ook de mogelijkheden voor Solid Surface in de  badkamer besproken.

Voordelen van Solid Surface

De belangrijkste kenmerken van Solid surface zijn dat ze slijtvast, schoon en vochtbestendig zijn. Dit komt doordat er geen openingen in het materiaal zitten en door de robuustheid van het materiaal kunnen bijtende stoffen het materiaal ook niet aantasten. Solid Surface is daardoor een oppervlakte met veel voordelen wat het een verstandige keuze maakt op de lange termijn. Een ander groot voordeel wat dit oppervlakte met zich meebrengt, is dat het heel onderhoudsarm is. Doordat er geen kieren of gaten in het materiaal zitten, wordt het nauwelijks vies en heeft het amper schoonmaak nodig. Dit maakt het een ideaal materiaal om te gebruiken in zowel keukens als badkamers.

 

Varianten van Solid Surface

Solid Surface is in er in meerdere soorten te verkrijgen, waardoor het een materiaal is dat toepasbaar is in bijna ieder interieur. Als het materiaal in een andere kleur dan wit wordt gemaakt, zijn er kenmerkende spikkels aanwezig, iets dat niet het geval is in de uitvoering in het wit. Solid Surface is ook een buigzaam materiaal, wat ervoor zorgt dat het in verschillende vormen kan worden gemaakt en daardoor in iedere woning wel goed op zijn plek is. Aangezien het een vrij neutraal materiaal is qua uitstraling kan er in combinatie met verschillende materialen een specifieke sfeer aan de ruimte worden gegeven.

Solid Surface in de badkamer

Zoals eerder vermeld, wordt Solid Surface een steeds vaker gebruikt materiaal in de badkamer. Doordat Solid Surface vochtbestendig en hygiënisch is, is het een perfect optie voor een ruimte zoals de badkamer. Bijna alle onderdelen van een badkamer kunnen worden gemaakt door gebruik te maken van dit materiaal. Denk hierbij aan toiletten, wastafels, baden, badkamermeubels en badkameraccessoires. De keuze is eindeloos en binnen deze categorieën zijn er nog veel opties om een variant te kiezen die perfect in jouw interieur past. Nog veel meer informatie over Solid Surface en de mogelijkheden vind je op deze Engelstalige website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *