Badkamer Web

Alle nieuwtjes over badkamers

Bouwkundige keuring in Lelystad inspecteert op aanwezigheid van schimmels

Matrijzen kunnen ernstige gezondheidseffecten veroorzaken!

Mallen zijn een soort schimmels die worden aangetroffen in de natuurlijke omgeving. Schimmels zijn een grote en diverse klasse micro-organismen die leven van organische voedingsstoffen. In de natuur spelen ze een belangrijke rol bij de afbraak van dood organisch materiaal. Bepaalde soorten schimmelsporen bevatten mycotoxinen (schimmeltoxinen) die we kunnen inademen. Pathogene of giftige schimmels kunnen ernstige gezondheidseffecten veroorzaken, vooral bij personen met een verminderde immuunfunctie of levensbedreigende ziekte.

Wat kan bouwkundige keuring in Lelystad voor u betekenen?

Mallen worden problematisch als ze in overmatige hoeveelheden in de binnen omgeving worden aangetroffen. Zoals de meeste schimmels, reproduceren de meeste schimmels door in grote aantallen sporen in de vruchtlichamen te produceren. Deze microscopische sporen ontwikkelen zich op hyfen (draadachtige filamenten) die in de lucht boven de voedselbron uitsteken, waardoor ze gemakkelijk door de lucht worden verspreid.

Omdat ze zo klein zijn, kunnen schimmelsporen binnenshuis op kleding, huisdieren en schoenen worden gedragen of binnendringen via open deuren, ramen en ventilatiesystemen. Het is onmogelijk en onpraktisch om alle binnenmatrijzen te elimineren, maar het is noodzakelijk om hun significante accumulatie en groei te voorkomen.

Om te kunnen groeien en overleven, hebben schimmels vocht nodig, een voedingsbodem en een temperatuurbereik tussen 4,5 – 37,5 graden Celcius. Onder de juiste omstandigheden kunnen sporen zich voeden met hout, papier, tapijt, grond, planten en stoffen. Vuil op deze oppervlakken kan extra voedingsstoffen opleveren voor de sporengroei.

Veelgestelde vragen over Mallen

 

Wat voor soort schimmel is in mijn huis – is het giftige schimmel?

Schimmel kan niet worden geïdentificeerd door zicht en er zijn duizenden soorten schimmels. Het verzamelen van monsters en deze laten analyseren door een laboratorium is de eerste stap om te bepalen of er enige reden tot zorg is.

Hoe kwam de schimmel in mijn huis?

Schimmels zijn overal; het is niet ongewoon om het in elk huis te vinden. Het komt binnen via open deuropeningen, ramen, verwarming en airconditioningsystemen. Sporen in de lucht verbinden zich buiten met mensen en dieren en brengen schimmel binnen. Eenmaal binnen zullen de sporen beginnen te groeien als ze landen op plaatsen waar er voedingsstoffen en overmatig vocht zijn.

Hoe weet ik of er schimmel in mijn huis is?

Sommige schimmelproblemen zijn duidelijk – je zult het zien groeien. U kunt ook zoeken naar gebieden die constant nat zijn of nat zijn door overstromingen, lekkende leidingen of dakbedekking en gebieden met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers, wasruimtes en keukens. Andere schimmelproblemen zijn niet zo voor de hand liggend. Als u geen zichtbare schimmel hebt, maar uw huis een vochtige, muffe geur of zichtbare watervlekken heeft, kan er schimmel groeien in gebieden die u niet kunt zien, zoals in holtes aan de muur of het kanaalwerk van verwarmings-/koelsystemen.

Doe een beroep op bouwkundige keuring in Lelystad bij vragen over schimmels

Hoe kan ik schimmelvorming in mijn huis stoppen?

Let op zichtbare tekenen van schimmelgroei en tekenen van overmatig vocht of waterschade. Hoe eerder een probleem wordt gedetecteerd hoe beter – schimmelactiviteit kan beginnen 24 uur na een watergebeurtenis. Zoekgebieden met merkbare beschimmelde of muffe geuren. Zoek achter en onder materialen zoals tapijten en opvulling, behang, vinylvloeren, gootsteenkasten, meubels, foto’s of opgeslagen voorwerpen, vooral dingen die geplaatst zijn bij buitenmuren of op koude vloeren. Controleer de luchtbehandelingsunits op stilstaand water en houd deze units onderhouden met regelmatige reiniging van de kanalen en luchtfilters.

https://bouwkundigekeuring-lelystad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *