Welke inhoud Elektrische Boiler heb ik nodig?

Bij het kopen van een Elektrische boiler is het heel erg belangrijk welke inhoud er wordt gekozen. Je wil natuurlijk niet te weinig water hebben en dat er een persoon onder een koude douche komt te staan.

De keuze is mede afhankelijk uit hoeveel personen een gezin bestaat, hoe lang wordt er gedouched, en welke douchekop wordt er gebruikt. En moet er tevens een bad mee worden gevuld.

Calculator en soort Douchekop

Op onze website is een handige calculator te vinden waarmeer dit in een paar stappen berekend kan worden. Kijk vooral naar uw douchekop.

Een eco douchekop, of te wel Waterbesparende douchekop geeft7 tot 10 liter water per minuut. Een normale douchekop 10 tot 15 liter water per minuut en een stortdouche 20 tot 25 liter water per minuut.

Het is niet aan te raden een stortdouchekop of regendouche te gebruiken bij een boiler. Dan is de boiler vrij snel leeg.

Het verbruik van een Elektrische Boiler

Het verbruik van een elektrische boiler hangt van vele factoren af en kan dus niet zomaar gegeven worden. Volgens de overheid kost een boiler tussen de 200 en 600 euro aan stroom.

Dit is mede afhankelijk van de volgende factoren;

  • Aantal liters water in de boiler;
  • Hoe warm is het water dat u verbruikt
  • Hoe vaak gebruikt u warm water?
  • Gebruikt u een Eco douchekop of stortdouche?
  • Wat is het opgenomen vermogen van de boiler?

Onderhoud van de Elektrische Boiler

Een boiler is onderhoudsarm, maar dit houdt niet in dat hij onderhoudsvrij is. De boiler heeft onderhoud nodig. Elke 2 of 3 jaar moet de boiler ontkalkt worden. Dit houdt in dat de anode en de rubberen afdichting vervangen moet worden.

Mocht u ineens minder water en minder warm water krijgen, dan kan het zijn dat er kalk in de boiler zit. Na schoonmaken kunt u dan weer prima douchen.

Op onze website kunt u alles nog even nalezen bij de veelgestelde vragen. De boilers zijn 24 / 7 te bekijken en te bezichtigen in de webshop van www.elektrischeboiler.eu

 

 

 

 

https://elektrischeboiler.eu/