Een goede douchekraan voor een goed begin van de dag

 

Vele modellen douchekranen

De kranen hebben het laatste decennium een snelle ontwikkeling door gemaakt en de douchekranen zijn niet achtergebleven. Had je vroeger maar enkele standaard modellen douchekranen, tegenwoordig is het aantal verschillende modellen niet meer te tellen. Grofweg zijn de douchekranen onder te verdelen in:

•De mengkraan, waarbij het warme en koude water in de kraan gemengd wordt.

•De aparte of inbouwkraan met directe wateruitloop uit de muur. Hierbij wordt het hete en koude water in de douchekop gemengd.

•De thermostatische douchekraan, welke het hete en koude water automatisch mengt.

•De douche-badkraan, welke kan schakelen tussen de wateruitloop naar het bad en de douche.

 

Indien u uw badkamer wilt renoveren en opzoek gaat naar een nieuwe douchekraan, zult u versteld staan van het grote aantal verschillende modellen die er te verkrijgen zijn. Het te kiezen model is natuurlijk afhankelijk van de sfeer die u in uw badkamer wilt creëren. De mogelijkheden gaan van futuristisch tot klassiek en alles wat daartussen ligt.

Douchekranen worden in de praktijk meestal gelijk aangeschaft met de kraan van de wastafel en bad of bidet indien van toepassing. Dit is natuurlijk, zodat de kranen in de badkamer allemaal in dezelfde stijl zijn uitgevoerd wat een mooie luxe uitstraling geeft. Ook wordt tegenwoordig vaak gekozen voor het comfort en de veiligheid van een thermostaatkraan.

Een van de belangrijkste zaken bij de douche kraan is natuurlijk de wateruitloop van de bijbehorende douchekop. Wilt u een massagestraal of staat u liever onder een heerlijke waterval. Of misschien vindt u allebei wel lekker en wilt u kunnen wisselen. Ook hierin heeft u tegenwoordig veel keuze.

Wat u uiteindelijk ook kiest, zorg dat het helemaal naar uw zin is. Niets lekkerder dan de dag beginnen en eindigen onder een heerlijke douche!

 

http://www.badkamerwinkel.nl/shop/kranen/douchekraan